cultura

L'encís de l'Acústica

Poques vegades s'han vist els carrers de Figueres tant atapeïts de públic com la nit de divendres. Moments en què era difícil transitar pels carrers i places quan van confluir alguns dels concerts més populars d'aquesta desena edició de l'Acústica.Tot i la clara competència mediàtica que suposava tocar a la mateixa hora que l'ex-Operación Triunfo Beth (que va tenir la col·laboració de la tamb é ex-OT Elena Gadel) o el locutor de ràdio Manel Fuentes fent de Springsteen al mateix moment en què tothom es rendia a la màgia de l'espectacle Salvador Dalí Canta, la menudaRussian Red també es menjava la seva part del pastís esgotant les entrades pel deliciós concert que va oferir al claustre de l'institut Ramon Muntaner.

“Aquest és un dels llocs més macos on hem pogut tocar”, va reconèixer l'autora de Cigarrettes abans de confessar que Figueres “era el primer lloc on sempre he volgut tornar després d'haver-lo visitat fa molts anys amb la família”. Aquesta és la màgia de l'Acústica, aconseguir que els grups que hi toquin se sentin com a casa, que surtin de la rutina per oferir un concert diferent. Com el que va oferir Pau Donés en una intransitable Rambla, tocant en format de trio per segona vegada en els seus setze anys d'història. O els vendrellencs Lax'n'Busto que, en plena setmana de celebració dels seus primers 25 anys en el món del rock, van oferir un concert en format gairebé íntim recuperant l'essència de la denominació del festival. A qui no li va caler impregnar-se de l'esperit de la ciutat va ser al figuerenc Joanjo Bosk que va conjugar la seva veu amb els versos dels poetes empordanesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.