cultura

acústica

Crònica

La pluja respectuosa

Ahir amb l'actuació d'Els Catarres, es va tancar l'edició més reeixida del Festival Acústica. Prop de 45.000 persones han omplert els carrers i les places de Figueres en una edició que suposa “la consolidació definitiva del festival i que l'ha convertit en una convocatòria de públic important i constant”, segons declarava el seu organitzador Xavier Pascual. Totes les alarmes estaven enceses, la previsió meteorològica augurava poc menys que el diluvi universal versió 2.0 per la zona de l'Empordà. Però finalment la meteorologia va decidir prendre's una treva i es van allunyar els xàfecs que podien haver aigualit el desè aniversari del Festival Acústica. Un festival que va ser previsor i va traslladar el concert de Sílvia Pérez i Toti Soler al teatre El Jardí i va augmentar així l'aforament d'un públic que va acudir a deixar-se seduir per una veu per a la qual ja s'esgoten els qualificatius per definir-la. Bé, algunes gotes van caure, però això no va ser un problema per Joan Colomo, que va tocar davant d'una cortina d'aigua i un bon grapat de valents armats amb paraigües, ni per La Iaia, la banda osonenca que va guanyar l'edició 2010 del concurs Sona 9 i que s'estan obrint camí a ser considerats una de les grans revelacions d'aquesta temporada. Un camí que també volen seguir grups com The Mamzelles, Acousters o Sense Sal en la semifinal del concurs que es va celebrar a l'Ajuntament.

El que sí que va penjar d'un fil fins a l'últim minut va ser la segona representació de Salvador Dalí Canta. Però tot es va solucionar amb un cert retard que també va afectar el concert de Pastora, ja que la seva vocalista, Dolo Beltran, hi participava també. Mentre els Sidonie van estrenar peces del seu nou disc El Fluido García, de propera aparició, amb un directe amb el qual la banda vol retornar als inicis, amb un so més contundent, psicodèlic i proper al trio original i un guitarrista de suport a l'escenari.

Sens dubte el plat fort i que més públic va aplegar va ser el concert d'Antònia Font que, tal i com estan fent en tots els concerts d'aquesta gira, reserven la primera meitat a fer una repassada exhaustiva a Lamparetes mentre que la resta de concert és una traca de grans èxits dels mallorquins.

Un dels grans encerts d'aquestadesena edició de l'Acústica ha estat la redistribució dels espais: s'ha traslladat la fira Menjars del Món a la plaça Catalunya, s'ha eliminat l'escenari de la plaça de l'Església, s'ha alliberat la Rambla per situar-hi l'escenari més multitudinari i s'ha esponjat així el centrede la ciutat. Una decisió que ha fet aquest certamen encara més dinàmic i atractiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.