cultura

Lloret ja té biblioteca

La nova biblioteca de Lloret de Mar, ubicada a la Casa de Cultura, va obrir ahir les seves portes al públic amb un fons de 45.000 documents, que segons la seva directora, Hermínia Marco, s'ampliarà fins als 60.000 en el futur, seguint les pautes del Mapa de Lectura Pública de Catalunya. La nova biblioteca té un espai de luxe (3.000 m²) amb sales diàfanes amb molta llum natural, una aula multimèdia, sala d'exposicions i cafeteria, i sales d'estudi separades de la resta d'espais. També disposa d'una sala polivalent d'uns 150m² amb equipament per projeccions, i que estarà a disposició de tots els ciutadans i entitats que la necessitin. Ahir, tots els regidors i l'alcalde van rebre el nou carnet d'usuari en una visita guiada per les instal·lacions.

Precisament, el carnet d'usuari és una de les principals novetats de la biblioteca, ja que és l'únic a Catalunya que incorpora un xip de radiofreqüència, i també permet fer autopréstec. La biblioteca incorporarà aviat una màquina que permet carregar el carnet com si es tractés d'una targeta moneder, per poder fer fotocòpies o imprimir documents. A la biblioteca també hi ha tres ordinadors portàtils en servei de préstec i tres televisors amb auriculars per veure pel·lícules a la planta baixa, la sala infantil i Espai Jove.

D'entre les noves sales, Marco destaca també la bebeteca (biblioteca de nadons) i l'ampli espai de la zona infantil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.