cultura

Torrent s'afig als homenatges Estellés

El col·lectiu Safranar ha estat l'associació ciutadana encarregada de la seua organització

Per segon any consecutiu, l'associació cívica Col·lectiu Safranar, ha estat l'encarregada de programar el segon sopar homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés, amb motiu de la data del seu aniversari.

En aquesta ocasió, s'hi celebra la trobada a la placeta de Sant Roc i està prevista l'actuació musical de Ximo Caffarena i la presentació del llibre Ara Estellés. 12 poemes i 12 cançons, editat per Onada edicions.

Posteriorment, començarà el recital poètic realitzat per Rodonors Invictes i la participació dels assistents, mitjançant la lectura de poemes de l'homenatjat.

Qui anirà a la festa?

Pere Rossell

A priori desconec les persones que acudiran a la convocatòria feta pel Col·lectiu Safranar, per homenatjar l'insigne poeta de Burjassot, però m'atreviria a dibuixar el perfil de les persones que es presentaran a la placeta de Sant Roc de Torrent.

Segurament serà gent amatent de la poesia, del llenguatge d'Ausiàs March, Estellés, Carles Salvador, Francesc Almela i Vives, Bernat Artola, Enric Soler i Godes, Matilde Llòria, Encarna Santceloni, Joan Fuster, Maria Beneyto, Francesc de Paula Burguera, Marc Granell, Vicent Penya...

Gent que s'estima la cultura, els costums i la parla del poble valencià, que respecta la normativa lingüística i que l'empra per a intentar viure en valencià cada instant de la seua vida. Persones que no han de demanar excuses per si se lis escapa alguna paraula en valencià. Dones i homes que comparteixen un mateix esperit a favor de la recuperació del nostre poble.

Desconec quantes persones aniran al sopar convocat en homenatge al poeta més gran del segle XX, però n'estic segur que aquest serà el seu perfil. Gent respectuosa amb les idees, les propostes i els posicionaments polítics dels altres. No s'espera cap militant de la intolerància i la manca de respecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.