cultura

Morella sol·licita finançament al Ministeri

La vila compta amb setze torres, de les quals s'han restaurat catorze.

Els tècnics han redactat el projecte de les altres dos i s'escometran quan s'obtinga finançament.

L'Ajuntament de Morella ha sol·licitat finançament al Ministeri de Foment i a la Generalitat Valenciana per a restaurar la Torre de la Font Vella. Amb aquesta sol·licitud s'espera que les administracions puguen col·laborar en la recuperació del patrimoni morellà.

En els últims vint anys s'ha actuat en catorze de les setze torres que té Morella, en el castell, en nombrosos trams de muralla i en zones d'adequació exterior a la fortalesa defensiva. Per això, s'espera poder aconseguir finançament per a continuar amb l'avançada recuperació de patrimoni de la ciutat. En aquest sentit, només queden dos torres per restaurar, la de la Font Vella i la Redona.

El consistori ha realitzat ara els tràmits per a poder sol·licitar al Ministeri de Foment l'ajuda amb càrrec a l'1% Cultural i que així es puga tractar en la pròxima reunió entre aquest ministeri i el de Cultura. Cal assenyalar que el Govern ja té constància de les necessitats en matèria de patrimoni de la ciutat, ja que la subsecretària de cultura, Mercedes del Palacio, va visitar el passat any Morella. A més, l'Ajuntament també ha volgut obrir una altra via de finançament amb la sol·licitud a la Generalitat Valenciana. En aquest sentit cal afegir que la Generalitat no hi ha invertit res en recuperació de patrimoni en els últims anys i, s'espera la seua col·laboració mitjançant la concessió de l'ajuda que s'ha sol·licitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.