cultura

ACPV suspén la nit dels Octubre ofegada per les multes del govern valencià

El president de l'entitat cultural, Eliseu Climent, assegura que és una situació temporal

“Camps no ha aconseguit el seu objectiu de tancar l'Octubre”

Apuja sensiblement el nombre d'originals presentats en la 40 edició dels guardons literaris

La 40 edició dels Premis Octubre no conclourà amb el tradicional sopar que s'ha celebrat des de sempre com a colofó d'una de les cites culturals més importants del País Valencià. La difícil situació financera que travessa Acció Cultural del País Valencià (ACPV), entitat organitzadora dels guardons, ha obligat a suspendre la cita. “Enguany no celebrarem cap festa a la nit per la situació econòmica a què ens ha portat l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps”, ha anunciat Eliseu Climent, president d'ACPV.

Climent ha assegurat que es tracta d'una situació “temporal” i que el més important és que els premis continuen i que se celebren els congressos que acompanyen la cita literària. “Estem en un procés de restitució de la casa. L'objectiu és que l'Octubre —seu d'ACPV— no es tanque, que és el que volia Camps”, ha subratllat Climent. El representant de l'entitat ha recordat que en tan sols dos ocasions s'han vist obligats a suspendre l'acte. “Amb motiu de la riuada de 1982 i quan l'expresident Zaplana ens va negar les instal·lacions de Fira València”, ha dit.

800.000 euros de multa

L'entitat té obert, com a propietària dels repetidors que permetien veure els quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), un procés administratiu per part de la Generalitat valenciana, pel qual ha de pagar més de 800.000 euros en sancions, i dels quals ACPV ja n'ha pagat 350.000. “Encara falten molts centenars de milers d'euros i això ara és una prioritat per a nosaltres”, ha argumentat Climent.

Pel que fa als premis, Climent ha destacat la pujada del nombre de participants pel que fa a narrativa i assaig, i un mínim descens de les obres poètiques presentades.

A més, del 25 al 28 d'octubre es desenvoluparen les Jornades sobre Mitjans de Comunicació, que enguany tindran com a tema les dones en el món 3.0 i el Congrés Spectra/4 sobre les diverses teories de la conspiració, que se centrarà en el desé aniversari de l'11-S i el 25é de la tragèdia de Txernòbil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.