cultura

Traient fum fins a Hèlsinki

El músic gironí Smoking Bambino porta a terme una gira de cinc concerts per Finlàndia aquesta setmana

Després d'actuar divendres passat a la Carpa Atlàntida del Mercat de la Música de Viva de Vic, on va oferir un intens concert acompanyat només per les seves guitarres i les elegants percussions d'Aniol Casadevall, el músic gironí Smoking Bambino està portant a terme aquesta setmana una gira de cinc concerts –que finalment podrien ser-ne sis– per diverses localitats de Finlàndia, on donarà a conèixer els seus discos Lost and found i Old stones.

Nou disc al gener

Smoking Bambino va sortir dilluns des de l'aeroport de Tolosa de Llenguadoc fins a Hèlsinki, on avui oferirà el primer concert de la gira, també amb les percussions d'Aniol Casadevall i Jaume Figueras (Ground) com a tècnic de so. També els acompanya en aquesta gira el mànager de Smoking Bambino per als circuits internacionals, el francès Marc Tison. Demà, Smoking Bambino actuarà a Imatra, divendres a Oulu, dissabte a Tampere i diumenge a Turku, abans d'iniciar la tornada, dilluns vinent. A principi d'octubre, el cantautor gironí portarà la seva personal proposta, entre el blues, el folk i el rock semiacústic, a les localitats franceses de Marsella i Bourgoin Jallieu.

Smoking Bambino té previst publicar el seu nou disc al gener. En aquest treball, també hi col·labora la violinista Lisa Bause, que sempre que s'ho permeten els seus compromisos amb Las Migas i altres projectes completa el trio de Smoking Bambino.

Presència gironina a Vic

L'empresa gironina Ubud Management va estar representada a l'últim Mercat de la Música Viva de Vic per dos dels grups als quals representa, Smoking Bambino i Radical Animal Beat, que dissabte van mostrar tota la contundència del seu rock electrònic al festival Invictro.

També van passar per Vic els grups empordanesos Bullitt –a punt de dinamitar la Jazz Cava amb el seu rock d'arrels hardcore– i Sanjays, també a l'Invictro, en un dels últims concerts de Welcome to Lemür City. abans de començar a gravar el seu nou disc amb Jaume Pla. Una gran sorpresa va ser retrobar El Chico con la Espina en el Costado fent diumenge al migdia una sobretaula acústica a l'aire lliure amb Guillamino, per celebrar els 10 anys de Bankrobber i lnvictro i els 20 anys de la Jazz Cava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.