cultura

Crítica

pop

Rutina rockera per a tots els públics'

Possiblement Maná és el grup més reconegut de Sud-amèrica. Des de Mèxic, aquest quartet ha configurat un discurs personal que no s'allunya dels paràmetres anglosaxons. I mentre que altres noms de l'espectre del pop llatinoamericà (Ricky Martin o Juanes) veuen disminuir any rere any el seu públic estàndard, aquest quartet mexicà sap mantenir el pols, tal com es va demostrar amb un Palau Sant Jordi ple de gom a gom.

El que van oferir els Maná al Sant Jordi no va ser més que una sessió extremadament professional del que en podríem anomenar rutina rockera per a tots els públics. Impecable però previsible, més atractiu visualment que no pas per l'execució instrumental dels quatre músics tocant a un volum eixordador, gairebé estrident. Hi va haver tots els tòpics que podrien esperar-se: no van faltar les cites constants a la ciutat de Barcelona, hi va haver un set acústic al mig del públic, populistes versions del folklore de festa major (El rey i Se me olvidó otra vez, totes dues amb aires de cantina), el cantant Fher amb la samarreta del Barça mentre canta Cómo te deseo, convidant una espectadora a cantar Vivir sin aire, sol·licituds constats per picar de mans, la col·laboració d'un guitarrista guanyador d'un concurs de Spotify per fer un duel amb Sergio Vallin a la cançó Me vale i un discurs sobre el contacte espiritual amb la natura. Però sens dubte, el número més de circ va ser el llarguíssim solo de bateria d'Álex El Animal González sobre una plataforma hidràulica que girava mentre tocava tota una col·lecció inabastable de tambors i que va culminar obrint un dels timbals que li feia de nevera per treure'n una cervesa fresca, destapar-la amb la baqueta i empassar-se-la d'un sol glop.

Maná
Palau Sant Jordi. 20 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.