cultura

Espinàs i Teixidor a Peralada

El castell de Peralada obre un altre curs de les ‘Experiències culturals', amb sis propostes diferents

El 8 d'octubre, Espinàs i Víctor Amela parlaran sobre el retrat en la literatura i la premsa

Amb una jornada titulada Retrats de paraules, en què Josep Maria Espinàs i Víctor Amela parlaran sobre els retrats en la literatura i la premsa, respectivament, s'obrirà el dissabte 8 d'octubre un altre curs de les Experiències culturals del castell de Peralada. Seran sis jornades monogràfiques que, fins al maig vinent, combinaran conferències amb tastos de vins, visites guiades a les col·leccions del museu del castell de Peralada i al seu parc, que també centrarà un simposi el 26 de maig. La inscripció a cada jornada costa 50 euros i el dinar optatiu al mirador del castell, 35 euros.

La segona jornada tindrà lloc el dissabte 12 de novembre i està titulada La taula és art. El tema és l'evolució d'aquest moble fonamental i el seu protagonisme dins la història de l'art. En aquest cas, les conferenciants seran Mònica Piera, presidenta de l'Associació per a l'Estudi del Moble, i Maria Antònia Casanovas, conservadora en cap del Museu de Ceràmica de Barcelona.

El 26 de novembre, la tercera jornada, Jocus est amabilis, estarà dedicada als jocs d'aposta i tindrà com a ponents Marc Fontbona, autor del llibre Historia del juego en España, i l'arquitecte i historiador Albert Garcia Espuche, que oferirà la conferència Jugar a la Barcelona del Barroc.

L'escriptor Emili Teixidor, per l'èxit de l'adaptació del seu Pa negre, és una bona tria per a la jornada Cinema i literatura, un matrimoni inestable, que tindrà lloc el 10 de març i en la qual Javier Espada, director del Centro Buñuel de Calanda, també parlarà sobre les adaptacions de novel·les que va fer el cineasta aragonès.

Per al 21 d'abril s'ha programat La bona vida a la costa Brava al segle XX... Entre Pla i Tío Alberto, amb el periodista i escriptor Xavier Febrés, un bon coneixedor de tots dos personatges. L'última experiència del curs serà el simposi sobre el parc del castell de Peralada que tindrà lloc el 26 de maig i estarà coordinat pel tècnic jardiner i conservador del parc, Jaume Bosch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.