cultura

Monstres S.A

El Museu del Joguet inaugura demà una exposició amb textos i il·lustracions de ‘La trista mort del Noi Ostra', de Tim Burton

El poeta Miquel Desclot llegirà alguns poemes del llibre de Burton, que ell ha traduït

Tim Burton és una font inesgotable d'imaginació. A banda de les obres cinematogràfiques –encara que tot sovint imperfectes, la majoria d'elles sempre sorprenents i d'allò més suggeridores–, la seva producció comprèn no només el cinema sinó també la literatura i la il·lustració. El Museu del Joguet de Figueres, amb la col·laboració d'Angle Editorial i l'associació Cineclub Diòptria, s'ha centrat precisament en aquestes facetes i ha muntat una exposició al voltant de La trista mort del Noi Ostra (obra del 1997 traduïda posteriorment al català), la primera obra de Burton com a escriptor i il·lustrador. Per a l'ocasió, demà a les 12 del migdia, Miquel Desclot (poeta, escriptor i traductor) llegirà una selecció de poemes inclosos dins del llibre, el qual el mateix Desclot ha traduït i adaptat al català.

Els que desconeguin aquesta faceta del director nord-americà a la mostra hi trobaran exposats tota una sorprenent parada de monstres, cadascun més peculiar. Són infants solitaris, estranys i diferents. Criatures marcades per la seva monstruositat física, sempre a la recerca de la seva identitat i pendents de l'acceptació dels que els envolten. Com els seus personatges més populars –recordem Eduard Manstisores, Jack Skellington o la núvia cadàver–, el Noi Ostra, la noia de molts ulls, el noi amb claus als ulls o en Tòxic Noi també intentaran trobar un racó als nostres cors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.