cultura

El Museu del Montsià es reinventa

El Museu del Montsià d'Amposta s'ha convertit en el Museu de les Terres de l'Ebre. “No és un simple canvi de nom”, va explicar ahir el seu director, Àlex Farnós, sinó la culminació d'un procés de renovació que ha durat gairebé quinze anys i que ha convertit aquest equipament en un dels més potents del país.

Durant aquests anys s'hi han invertit 3,15 milions i s'ha aconseguit dotar el museu, instal·lat a les antigues escoles públiques Miquel Granell, amb més de 3.000 metres quadrats, 1.000 dels quals són de superfície d'exposició.

Ahir es van presentar les dues noves exposicions permanents: Les Terres de l'Ebre: de la prehistòria a l'edat mitjana, amb més de 600 objectes i quatre audiovisuals que expliquen la història del territori durant 4.000 anys, i L'Ebre, camí d'aigua, que apel·la a la memòria de la vida al costat riu. “Volem que la gent del territori s'hi reconegui i projectar la nostra història a fora”, hi va afegir Farnós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.