cultura

El Cabanyal acollirà l'avantguarda de les arts escèniques

Teatre emergent, dansa contemporània, cabaret i accions poètiques dramatitzades entraran en les cases del barri en la inauguració del I Festival Cabanyal Intim

El teatre emergent, la dansa contemporània, el cabaret underground i les accions poètiques dramatitzades s'esmunyiran cap a l'interior de les cases de l'emblemàtic barri del Cabanyal de València amb la inauguració del I Festival Cabanyal Intim.

Es tracta d'una “experiència escènica pionera en la ciutat”, programada els dies 22 i 23 d'octubre, que ofereix un itinerari teatral per algunes de les llars d'aquest antic poble de pescadors, “declarat Bé d'Interès Cultural, que va ser residència o refugi artístic d'il·lustres creadors com Vicent Blasco Ibáñez o Joaquim Sorolla”, segons han informat els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Organitzat per la companyia Francachela Teatre en col·laboració amb la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, la primera edició del festival presenta onze microespectacles de quinze minuts de durada, creats expressament per al festival, la temàtica del qual està relacionada amb la història del barri i els seus personatges.

Són peces per a tot tipus de públic, protagonitzats per diferents companyies i artistes residents a València, com ara Bambalina, Mou Dansa, Teatre de la Catrina o Rampova Cabaret, que fan paleses l'energia i la vitalitat de la creació escènica valenciana actual.

El Festival Cabanyal Intim naix, a més, amb la voluntat de “donar suport a un barri que lluita des de fa anys per frenar la degradació i demolició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.