cultura

La presidenta de l'AVL dimiteix per anar en les llistes del PP al Congrés

Anirà de número tres per la demarcació de Castelló

Manuel Pérez Saldanya ocuparà el càrrec en funcions d'Ascensió Figueres fins les pròximes eleccions previstes per al novembre

Els membres de la institució busquen una candidatura de consens, que podria estar encapçalada per Ramon Ferrer

La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, ha presentat la dimissió per poder comparéixer en les pròximes eleccions generals dins la candidatura del PP al Congrés dels Diputats per Castelló.

La vacant de Figueres serà coberta per l'actual vicepresident, Manuel Pérez Saldanya, que des de hui ocuparà el càrrec de president en funcions de l'AVL fins a l'elecció del nou president, que està prevista per al mes de novembre.

Sota la direcció d'Ascensió Figueres, l'Acadèmia “s'ha convertit en la institució de referència amb l'aprovació de texts normatius, com ara la Gramàtica normativa valenciana i el Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià, i deixa el Diccionari normatiu valencià en una fase d'elaboració molt avançada”, ha explicat en un comunicat.

En la nota de comiat, la institució també ha destacat “la notable” activitat entre el món cultural, educatiu i literari valencià, amb “una clara voluntat d'obrir-se a la societat actual, així com d'establir vincles de col·laboració amb totes les institucions, entitats i universitats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.