cultura

‘Red State', de Kevin Smith, millor pel·lícula i millor actor al Festival de Sitges 2011

La producció de ciència ficció ‘Eva', de Kike Maíllo rep el reconeixement als millors efectes especials

La cinta britànica ‘Attack the Block' entusiasma al públic del festival, que l'ha escollit per votació popular millor film de l'edició

La cinta Red State, de Kevin Smith, ha guanyat dos dels premis grossos en la 44a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2011.

En concret, el de millor pel·lícula i millor actor per a Michael Parks, que dóna vida al líder d'una secta ultraconservadora i ultraviolenta dels Estats Units.

Dos guardons també -premi especial del jurat i banda sonora- ha obtingut la britànica Attack the Block, mentre que Brit Marling ha complert amb les travesses i ha estat escollida millor actriu pel seu treball a Another Earth.

Per la seva banda, el jurat ha reconegut els efectes especials d'Eva, de Kike Maíllo, pel·lícula que va obrir aquesta edició del certamen.

La varietat ha estat la pauta que ha marcat el palmarès d'aquest any, amb un llistat de premiats molt diversificat.

El coreà Na Hong-jin ha estat escollit millor director per Yellow Sea, mentre que el millor guió se l'ha endut Jack Ketchum i el realitzador Lucky McKee per The Woman.

Tot i el triomf de Red State, molts han valorat que la guanyadora “moral” del Sitges 2011 ha estat Attack the Block, cinta delirant en què un grup d'adolescents s'han d'enfrontar a un atac alienígena. Aquesta producció britànica de Jim Cornish ha entusiasmat al públic del festival, que l'ha escollit per votació popular millor film de l'edició.

En l'apartat més tècnic, destaquen la francesa Livide (millor disseny de producció), The Divide (millor maquillatge), The Hell (fotografia) i la ja esmentada Eva, amb uns efectes visuals que han convençut i que signen Lluís Castells i Javier García.

El jurat d'enguany del festival estava format per el director Juan Antonio Bayona, el cineasta coreà Ryoo Seung-Wan, el crític cinematogràfic Quim Casas i les actrius Ashley Lawrence i Lisa Marie, antiga musa del realitzador Tim Burton.

Pel que fa a curtmetratges, s'ha premiat ‘ex aequo' en la secció oficial fantàstic competició les produccions Dirty Silverwear, d'Steve Daniels, i The Unliving, de Hugo Lilja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.