cultura

Camp de Tarragona

El seminari de Tarragona reobre com a centre cultural i d'estudis del cristianisme

La primera fase de la remodelació de l'edifici s'estrenarà dijous que ve amb un congrés científic sobre santa Tecla

Hi participaran estudiosos de tot el món

Amb l'objectiu d'obrir a la ciutat el seminari pontifici, un edifici característic situat a tocar de la muralla romana, l'Arquebisbat de Tarragona va iniciar a principi d'any un projecte de remodelació integral, que ha de servir per reconvertir-lo en un gran centre cultural i d'estudis del cristianisme. Es preveu que les obres s'acabin a l'estiu del 2012, però la primera fase de la remodelació ja s'estrenarà dijous que ve, coincidint amb la celebració d'un congrés científic sobre santa Tecla, patrona de Tarragona i titular de la catedral.

El congrés, que durarà tres dies, tindrà lloc al claustre on hi ha la petita capella romànica dedicada a sant Pau, i que ha estat el primer a ser remodelat. Tant aquest com el claustre del Sagrat Cor passaran a ser coberts, amb una teulada translúcida que segueix diverses formes geomètriques que recorden l'estructura de l'edifici i els vitralls de les esglésies. A més, la trentena de ponents i convidats a les jornades s'estaran a les noves habitacions del seminari. Aquesta residència, de 30 habitacions, es va posar en funcionament al juny.

En el congrés hi prendran part una trentena d'estudiosos de tot el món, que tractaran de la figura de santa Tecla des dels vessants històric, religiós, documental i arqueològic. Com a convidats especials hi participarà una delegació de Turquia –país natal de santa Tecla–, encapçalada per la directora de Cultura i Turisme de la ciutat turca de Mersin. També hi assistiran l'ambaixador de Síria a l'Estat espanyol i el bisbe ortodox de Damasc, entre d'altres.

El congrés, l'organitza l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós, que té la seu al seminari i que ofereix estudis superiors en ciències religioses.

LA XIFRA

10
milions d'euros
és el cost total del projecte de rehabilitació del seminari pontifici de Tarragona.

Descobrir l'inici del culte a santa Tecla

La raó principal del congrés és conèixer de manera científica la història de santa Tecla i, sobretot, intentar descobrir quan s'inicia el seu culte a la ciutat de Tarragona. Segons Josep M. Gavaldà, director de l'Institut Superior de Ciències Religioses, diversos ponents del congrés exposaran les seves hipòtesis en aquest sentit i intentaran tancar el debat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.