cultura

L'Acadèmia escollirà nou president el 18 de novembre

La institució tria Vicent Andrés Estellés com a escriptor de l'any 2012

El ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), presidit en funcions per Manuel Pérez Saldanya, ha aprovat aquest divendres la data de les pròximes eleccions de la institució, que se celebraran el 18 de novembre, segons ha informat l'AVL a través d'un comunicat.

L'elecció del nou president arriba després de la dimissió d'Ascensió Figueres la passada setmana per incorporar-se a les llistes del PP al Congrés dels Diputats per Castelló. El procés electoral començarà el 31 d'octubre amb l'obertura del període de presentació de candidatures a la presidència i a la resta de càrrecs de la junta: vicepresidència, secretaria i les dos vocalies. Cada aspirant haurà de comptar amb l'aval de set membres.

Segons informa la institució, els acadèmics podran presentar les candidatures de manera individual fins al 15 de novembre. L'endemà la junta de govern proclamarà els aspirants i el dia del ple extraordinari es votarà en primer lloc la presidència i seguidament, un per un, la resta de càrrecs que formaran part de la junta de govern.

En la sessió d'aquest divendres també s'ha decidit per unanimitat els noms de l'escriptor de l'any 2012 i 2013: Vicent Andrés Estellés i Joan Roís de Corella, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.