cultura

El Raluy i el seu panda mecànic

El Circ Raluy, que visita les Fires de Girona de manera gairebé ininterrompuda des del 1997 amb el seu espectacle de circ clàssic, hi torna aquest any amb un curiós protagonista: un ós panda mecànic que, òbviament, no menja bambú ni provocarà cap problema per l'ús d'animals en l'espectacle. En realitat, dins d'aquest panda de gairebé dos metres anomenat Yú –alegria, en xinès– hi ha una persona i la part robòtica es concentra al cap de l'animal, que pot moure per radiocontrol la boca, els ulls i les orelles gràcies a la tecnologia creada per l'empresa nord-americana NFTech, que ha treballat en importants produccions cinematogràfiques.

El Raluy s'ha instal·lat davant de l'Auditori Palau de Congressos, amb més de vint caravanes i mig centenar de persones. Avui a les 8 del vespre tindrà lloc la primera de les 18 funcions previstes fins al diumenge 6 de novembre. Generalment, els dissabtes, diumenges i festius hi haurà tres funcions: 12.15h, 17.00h i 19.30h, i els dies laborables se'n farà una de sola, a les 19h. El dia 2, uns 680 alumnes de 10 escoles de Girona assistiran a una funció escolar.

Entre les novetats d'aquest any, hi haurà el debut amb un número acrobàtic de les germanes Kimberley i Jillian Giribaldi Raluy, de la cinquena generació d'aquesta família circense. Jillian va néixer fa 12 anys a Girona, durant una de les estades del circ a la ciutat. Claret Papiol i Carles Raluy presentaran un espectacle molt internacional amb una quinzena de números, que inclouen del trapezi de Jean Christophe al llit elàstic de Duban Nikols, passant per la perxa xinesa de Rosa Raluy, les poètiques bombolles de sabó de Louisa Raluy, l'equilibrisme amb els peus de Kerry Raluy i, evidentment, els pallassos, com ara Sandro, que imitarà Elvis, Raphael i altres cantants en el seu nou número.

La companyia ha adquirit recentment un antic camió militar Mercedes que convertirà en biblioteca, centrada sobretot en llibres de circ i matemàtiques. Del 10 al 14 de novembre, el Raluy participarà en el rodatge del curtmetratge Gavine le mime a la localitat francesa d'Aigüesmortes (Camarga), amb Gérard Depardieu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a