cultura

El congrés d'arxius, a Girona

El comitè europeu del Consell Internacional d'Arxius ha confirmat Girona com a seu del seu pròxim congrés, previst per al maig del 2014 i que ha adoptat com a tema de debat genèric la relació dels arxius amb la indústria cultural. La trobada, instituïda el 1985 i que en anteriors edicions s'ha celebrat a Budapest, Viena, Barcelona, Varsòvia o Florència, coincidirà amb el 175è aniversari de la presentació pública de la fotografia, motiu pel qual es dedicarà també una atenció especial al tractament de la documentació fotogràfica i audiovisual.

La Conferència Europea d'Arxius, que coordinarà com a amfitrió l'Arxiu Municipal de Girona, es proposa tractar la creació d'oportunitats de negoci des d'aquests equipaments en resposta a la creixent indústria cultural que potencialment pot ser consumidora de la documentació que custodien, sigui textual, gràfica, fotogràfica o audiovisual. En aquest sentit, les ponències plantejaran qüestions com ara la millora de l'accés, la difusió i la consulta remota dels continguts, l'aprofundiment en les estratègies de màrqueting, l'ús de les xarxes socials, o la potenciació de les publicacions i exposicions. Per a l'organització, l'arxiu gironí buscarà el suport tant de l'Estat com de la Generalitat, a més de l'Associació d'Arxivers de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.