cultura

Improvisacions sobre la crisi global

Una pel·lícula de ficció sobre la crisi global rodada en nou dies, amb diàlegs improvisats i que es divulga sota la llicència Creative Commons perquè tothom la pugui divulgar lliurement; això és Interferències, que s'estrena demà impulsada per la Fundació Quepo i l'Observatori del Deute en la Globalització.

El film neix de la voluntat d'aquestes dues entitats de divulgar les causes de l'actual crisi econòmica, dins d'un projecte audiovisual i educatiu més ampli; tot i el seu caràcter de guerrilla, ha aconseguit estrenar-se als cinemes, però també es podrà veure per internet en episodis penjats setmanalment.

La trama d'Interferències gira al voltant d'una jove companyia teatral que prepara una obra de denúncia sobre la societat de consum i els desequilibris entre els països rics i els pobres.

Les discussions creatives entre els membres de la companyia, els assajos, la creació de noves escenes, etc. sustenten l'esquelet dramàtic d'una producció que vol posar noms i cognoms als responsables de la situació actual.

El director d'Interferències, Pablo A. Zareceansky, explica que han treballat sempre a partir de la improvisació dels actors, que van assajar durant dues setmanes a partir d'un guió previ, i els van anar donant documentació sobre els temes de què parla la pel·lícula.

Tot i que la idea va néixer fa ja un parell d'anys, la ficció va acabar topant amb la realitat quan va esclatar el 15-M i el moviment dels “indignats”. Segons Zareceansky, van començar a rodar el 16-M, la qual cosa els va obligar a modificar el final i va generar un ambient molt especial, “l'equip es va impregnar de l'esperit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.