cultura

El Vaticà fa una exposició de la Sagrada Família

Els 800 metres quadrats del Braccio de Carlo Magno del Vaticà mostraran, des del 24 de novembre i fins al 15 de gener, l'art, la ciència i l'espiritualitat d'Antoni Gaudí en la construcció de la Sagrada Família. Comissariada per Daniel Giralt-Miracle, la mostra pretén concentrar l'essència del treball de l'arquitecte en una exposició que mostrarà elements eclesiàstics ideats pel mateix Gaudí a més de donar una visió pedagògica de la manera de treballar per la construcció de la Sagrada Família i d'exposar originals de Subirachs, que han pres cos al temple.

La mostra es tanca amb una projecció de 6 minuts que recull moments de la retransmissió de TV3 en la celebració amb què el papa concedia el títol de basílica a la Sagrada Família, ara fa poc més d'un any. Aquest esdeveniment, retransmès mundialment, ha fet que s'incrementi en un 40% el nombre de les visites. Es calcula que aquest 2011 s'arribarà als 3,5 milions de visitants i es convertirà en l'edifici més visitat de l'Estat espanyol El cardenal de Barcelona Lluís Martínez Sistach celebra que el tancament de la teulada permeti que hi accedeixin més visitants sense els perills d'anys enrere en què havien de conviure amb les grues de les obres. L'exposició serà d'entrada lliure. Confien que la mostra incideixi en la voluntat de visitar la basílica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.