cultura

La banda Primitiva d'Alcoi recupera partitures importants

Les primeres a recuperar provenen de l'any 1919 i 1924 i s'emmarquen en un programa global

Ha estat presentada una col·lecció de partitures sota el nom genèric d'Arrels, procedents dels fons de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, amb objecte de rescatar peces d'aquest arxiu, que resulten ben poc conegudes per tal de posar-les en valor i que puguen a ser interpretades per qualsevol societat musical que així ho trobe convenient.

La col·lecció s'inaugura amb dos manuscrits originals que mai no passaren per la impremta i que ara s'ofereixen convenientment revisats i actualitzats: Genna al Ariff d'Evarist Pérez Monllor, datada l'any 1924 i Llanero, una peça de l'any 1919 composta per Josep Pareja Casanova.

Totes dues obres contenen un gran valor culturals tant pel que fa a la festa com per a ser interpretades en un concert generalista. La seua publicació fa incrementar el patrimoni cultural valencià degut a la seua qualitat.

L'arxiu de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, disposa de més de 5.000 registres diferents i constitueix un bon pou artístic i cultural des de la perspectiva musical. No es podrà fer una catalogació seriosa de la música del segle XIX sense comptar amb aquest i d'altres arxius de societats musicals senyeres del País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.