cultura

La Universitat de València i els Idecos treballaran junts

La Trobada del Botànic ha obert la porta de possibles acords en el terreny de la recerca i la investigació local i comarcal

Més de 30 organitzacions han participat en aquesta jornada

Amb motiu de la Jornada Universitat de València i Idecos, celebrada al Jardí Botànic de la Universitat, després de les exposicions, les intervencions, els debats i la taula redona haguda, els assistents acorden encetar l'acció investigadora i difusora sobre l'entorn local i comarcal, considerat no solament com a un element d'identitat i de relació afectiva amb el territori, sinó també un ingredient de dinamització i creació de riquesa, que contribueix a l'extensió de la cultura, a la qualitat de vida dels seus habitants així com al benefici del medi.

La intenció, tant dels instituts i centres d'estudi com de la Universitat de València, és mantenir la relació institucional sorgida d'aquesta primera trobada i és per això que es comprometen a encetar sinergies que puguen beneficiar ambdues parts.

D'aquesta manera, es crea una Comissió Universitat-Idecos, perquè s'estudien les possibilitats de col·laboració en matèria de les publicacions generades per les organitzacions locals i comarcals. En aquest sentit, es realitzaran les accions oportunes amb el Servei de Publicacions de la Universitat.

D'igual manera, s'estableix el compromís d'organitzar per al pròxim any 2012 la continuació d'aquesta Jornada, mitjançant un congrés que tractarà de la dimensió local i comarcal, que mostre les diverses realitats dels municipis i comarques, les línies d'investigació, els èxits, les problemàtiques i les possibilitats de futur. Així doncs, es crearà una estructura basada en un comitè organitzador i un comitè científic.

Mentre es consoliden els acords d'aquesta trobada, els Idecos i Centres d'Estudi aprofitaran les infraestructures que ofereix la Universitat de València, a la xarxa d'Internet i es faran visibles amb el suport del Vicerectorat de Participació i projecció territorial.

Connexió Universitat i societat

E.C.

El rector mateix, ha estat qui ha marcat la línia de treball entre la Universitat de València Estudi General i els Instituts i Centres d'Estudis locals i comarcals, en apuntar que aquest primer pas, no avala més que la intenció de la institució educativa amb la societat real, amb la societat que alberga els militants de la cultura i la recerca. Una relació que té com a objecti principal, difondre, potenciar i donar suport a les estructures socials que tenen interessos investigadors en el camp de la cultura, el patrimoni i la recerca.

La Universitat de València n'és conscient del fet que un territori sense Universitat és equivalent a un territori sense capacitat d'investigació i és per això que, l'equip rectoral actual, necessita crear xarxes de complicitat amb els centres d'estudi local i comarcal. Una força humana i capaç de contrarestar el centripetisme de les capitals de cada demarcació del País Valencià, sense haver d'aplicar paràmetres de patriotisme exacerbat.

Es tracta d'obrir finestres entre la institució educativa per excel·lència i unes estructures que aporten cultura, que li afigen valor a l'art i al patrimoni, que es troben sensibilitzades pel fet local i comarcal i que posen per davant, el saber dels interpretadors de la realitat més pròxima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.