cultura

El nou president de l'Acadèmia Valenciana reitera l'aproximació a les entitats secessionistes

Ramón Ferrer estableix com a “prioritari" les relacions amb Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana

Afirma que sobren les “discussions estèrils” i els “enfrontaments banals” sobre la llengua

El nou president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer ha tornat hui a estendre la mà a les entitats secessionistes. Ho va fer en el moment de la seua elecció i ho ha repetit en el seu discurs de presa de possessió del càrrec davant el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

Primer, Ferrer ha ressaltat que per a l'AVL resulta “indispensable mantindre un esperit de col·laboració amb altres institucions acadèmiques i normatives de fora de la Comunitat Valenciana” i n'ha posat com a exemples activitats desenvolupades amb la Universitat de Barcelona, l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Universitària Lluís Vives, la Universitat de les Illes Balears i la Biblioteca de Catalunya.

A continuació ha matisat que “igualment” l'AVL manté “aquest esperit de concòrdia” amb altres acadèmies del País Valencià, “perquè tots els valencians especialment sensibilitzats per la nostra llengua hem de treballar en la mateixa direcció”. “A tal fi, considerem prioritari tindre relacions d'extrema cordialitat amb les històriques entitats valencianistes Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana", ha afegit.

La col·laboració amb aquestes entitats s'ha manifestat ja, com ha recordat Ferrer, en la participació de Lo Rat Penat en l'exposició de l'AVL sobre Llorente i en la intervenció del degà de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana en el congrés de l'AVL sobre la figura de Jaume I.

Al final del seu discurs, Ferrer ha recalcat que “sobren les discussions estèrils i els enfrontaments banals”. “Pel contrari, mantenint el rigor intel·lectual en el si de l'Acadèmia, tenim l'obligació de dotar el valencià de tots els instruments possibles perquè la nostra societat use la llengua sense cap impediment”, ha conclós.

Per la seua part, el president Fabra, ha volgut destacar “la importància de continuar trobant consensos entorn del valencià”. “Hem de continuar treballant junts recuperant l'esperit d'unitat de les Normes de Castelló”, ha manifestat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.