cultura

Miquel Roca és nomenat nou president del MNAC

El govern destaca el seu coneixement del museu per haver presidit la Fundació d'Amics del MNAC

L'advocat i expolític substitueix Narcís Serra, que ha presidit el museu des del 2004

El govern ha nomenat Miquel Roca nou president del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) en substitució de Narcís Serra, que va dimitir el passat 24 de novembre.

El departament de Cultura ha destacat en una nota de premsa el profund coneixement del Museu per part de Miquel Roca, ja que ha estat president de la Fundació Amics del MNAC des de l'any 2005. Cultura ha valorat aquest coneixement sobre la situació actual del, museu i sobre les línies estratègiques a desenvolupar en els propers anys, així com la gran experiència de Roca i Junyent a l'hora de planificar i conceptualitzar grans projectes de futur, tant socials com culturals.

El seu antecessor en el càrrec, Narcís Serra, era president del MNAC des del 30 de març del 2004. Durant el seu mandat es van acabar les obres de condicionament del Palau Nacional i es van reunir totes les col·leccions disperses des de la Guerra Civil.

Al llarg d'aquests 7 anys, la pinacoteca ha incorporat obres d'artistes com Miró, Picasso i Casas o de les avantguardes catalanes.

L'exvicepresident espanyol va dimitir quan es va saber que Josep Serra, nebot seu, seria el pròxim director del museu, ja que els estatuts de la institució no permeten aquesta coincidència.

Per la seva banda, Miquel Roca ha estat el president de la Fundació Amics del MNAC des del 2005. Durant la seva presidència, aquesta entitat ha organitzat al voltant de 200 activitats cada any, com la Tardor Romànica, els Diàlegs a la Cúpula i la Nit dels Amics.

El nou president també és patró vitalici de la Fundació Gala-Salvador Dalí, vicepresident de la Fundació Barcelona Cultura, president de la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País, president de la Fundació Abertis i president d'honor d'Alumni Universitat de Barcelona (UB).

Advocat en exercici des del 1962, Roca va ser un dels set membres de la ponència que va elaborar la Constitució de 1978, i va ser membre de la comissió que va redactar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 1979.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.