cultura

Llum verd a Can Mario

La comissió territorial de Patrimoni de Girona ha aprovat finalment el projecte de reforma de Can Mario de Palafrugell, després que el pla incorporés algunes modificacions arran de la seva suspensió el mes passat. La incorporació d'un color “menys intens i adequat al conjunt” per a la paret lateral, la rebaixa del nombre de tendals per anunciar les exposicions de la nova seu del Museu del Suro i l'eliminació de cartells a la façana est –que ja estava “prou carregada”– han estat les principals raons perquè, segons va explicar ahir el delegat de Cultura a Girona, Antoni Baulida, el projecte fos aprovat, just a temps per entrar dins els terminis d'una subvenció pendent.

D'altra banda, Patrimoni també ha donat el vistiplau als reajustaments del projecte d'itinerari que ha d'unir la zona de la Devesa, el centre històric i l'església de Sant Martí de Besalú. Patrimoni ha donat llum verd al pla remarcant, però, que els murs de contenció que es fan per donar continuïtat al traçat del carrer Comte Tallaferro han de respectar les restes trobades entre el 2007 i el 2008 i que els treballs que afecten el subsòl s'han de fer amb un control arqueològic. La comissió proposa al consistori que museïtzi les restes de muralla del segle XV o, si no és possible, que es tapin per ser conservades.

Patrimoni també ha donat llum verd a la reparació urgent d'una coberta de la canònica de Santa Maria de Vilabertran i ha notificat que l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós va informar Patrimoni que les pluges dels últims dies havien fet que s'esllavissés un tros de la muralla.

El projecte ha de rehabilitar una part del teulat totalment enfonsat i que afectava la resta de la coberta, ja que estava caient sobre el teulat de l'absis. El pla ha rebut el vistiplau en aquesta última comissió després que incorporés canvis que Patrimoni va dictaminar a l'octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.