cultura

L'art de la impostura

L'escriptor i historiador Jordi Albertí (Cassà de la Selva, 1950) presenta demà al migdia (12 h) a l'auditori de La Societat Maçanetenca Orquídies blanques a Central Park, una novel·la sobre un perillós joc d'identitats inspirat en dos casos reals d'impostura: la del president de l'Amical de Mauthausen Enric Marco, que el 2005 es va saber que mai havia estat internat a cap camp de concentració nazi, i el de la barcelonina Alícia Esteve Head, que es va fer passar per supervivent de l'atemptat de les Torres Bessones i va impulsar una organització de damnificats. Partint de la reflexió sobre aquests dos casos, en què els impostors van al·legar motius altruistes per construir la seva falsa identitat, Albertí situa els personatges reals en una trama de ficció amorosa que transcorre entre Barcelona i Madrid, Viena i Berlín, Tòquio i Nova York, amb el rerefons d'aquells que han estat realment víctimes de la tragèdia de la història.

En la presentació del llibre, publicat per la nova editorial Gregal, de Maçanet, també hi assistiran l'escriptor i director general de Promoció Cultural Jordi Cabré, a més de l'alcalde, Antoni Guinó. Albertí és autor dels assajos El silenci de les campanes (Proa, 2007) i La bandera catalana, mil anys d'història (Proa, 2010), i ha publicat també poesia i narrativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.