cultura

La cançó del lipdub de Perpinyà serà “Parlem català” de Jordi Barre

La cançó ha estat triada per votació popular i serà remasteuritzada pel DJ nord-català Raph Dumas

Es vol batre el rècord del món de lipdub amb més de sis mil persones el 31 de març

El web de la Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord, organitzadora del lipdub de Perpinyà, ha enregistrat 1153 vots, amb gairebé un 40 per cent favorable a la cançó Parlem català de Jordi Barre, el cantant nord-català mort el mes de febre d'enguany. La cançó triada és una de les més populars a Catalunya Nord, coneguda per catalanoparlants i francòfons i serà adaptada i remasteuritzada pelDJ Raph Dumas. En el moment de la seva mort Barre era el personatge més popular entre la població nord-catalana, segons una enquesta anual i cada any superava polítics, escriptors i esportistes. Amb la cançó Els hi fotrem -cançó adoptada pels seguidors de la Usap- el seu Parlem Català han esdevingut com himnes a Catalunya Nord.

Rècord mundial

El 31 de març del 2012 es vol aconseguir a Perpinyà el rècord mundial de participació en un lipdub amb més de sis mil persones, un rècord del món que “ha de palesar la nostra voluntat de garantir la transmissió de la llengua catalana a les futures generacions”, segons els organitzadors.

Actualment el rècord mundial de lipdub, amb més de 5770 persones, és també català. Es tracta del Lipdub per la independència gravat a Vic, a la comarca de l'Osona. Els realitzadors del de Vic es faran càrrec també del de Perpinyà en col·laboració amb la Federació organitzadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.