cultura

Villatoro anuncia que l'Institut Ramon Llull haurà de buscar finançament privat

Assegura que la conjuntura econòmica no ajuda a trobar patrocinadors i que el pressupost s'ha reduït de 14 a 11 milions d'euros

“Que bé ens aniria que 'Pa Negre' anés bé”, admet el director del Llull

El director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Vicenç Villatoro, ha assegurat aquest dimecres que “el Llull haurà d'anar a buscar altres fons de finançament” més enllà de les aportacions que rep de les dues administracions consorciades, de la Generalitat de Catalunya i del govern balear. En aquest sentit, ha recalcat que les seves activitats permeten “anar a buscar patrocini privat, convenis amb institucions que considerin que podem ser útils en la projecció de la seva cultura”, així com fons europeus. De moment, la possibilitat d'altres fons de finançament està en fase d'exploració. Així mateix, Villatoro ha reconegut que “la conjuntura no ha ajudat”.

En la seva compareixença al Parlament, Villatoro ha assenyalat que hi ha hagut un decreixement del pressupost que ha passat d'estar dels 14 milions d'euros als 11 milions. “Hem intentat assumir una baixada de pressupost que ens ve de les administracions”, ha reconegut. Villatoro també ha dit que s'ha reduït la despesa estructural. “Hem baixat de despesa estructural a través d'una contracció de l'equip directiu”, ja que “som menys gent fonamentalment en l'equip directiu”. Ha ressaltat que les seves activitats tinguin “la màxima austeritat possible”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.