cultura

Estirabot polític per l'elecció de Sintes

Més enllà dels comentaris, suspicàcies o diatribes que hagi pogut suscitar en cercles culturals el nomenament de Marçal Sintes com a nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), també ha provocat maregassa en l'esfera política. Una controvèrsia que té el seu epicentre en la Diputació de Barcelona, la institució que té representació majoritària en el consorci que gestiona l'equipament i que està governat per un pacte entre CiU i el PP. El fet que l'elecció de Sintes hagi estat una decisió personal del president de la Diputació, el convergent Salvador Esteve, ha provocat la reacció irada dels populars, que es consideren víctimes d'una “deslleialtat”. “Aquest episodi obre una esquerda en les relacions polítiques entre els dos partits”, es va afanyar a recalcar ahir Alberto Fernández Díaz (PP), vicepresident primer de l'organisme supramunicipal, que es va mostrar especialment ofès per les formes seguides en aquest procés. Aquest, però, no és l'únic motiu de disgust dels conservadors, que consideren que abans de triar el director s'haurien d'haver consensuat altres aspectes clau com ara quina ha de ser la relació entre el CCCB i el Macba. Malgrat que la possibilitat que aquest estirabot acabi derivant en una crisi de govern entre les dues formacions està descartada, el PP sí que tocarà el crostó a CiU en la reunió de la junta de govern que tenen prevista per demà.

El PSC també va voler furgar ahir en la ferida, etzibant de manera implícita que la tria de Sintes obeeix a la seva suposada proximitat a CiU. “No podem deixar de pensar que hi ha hagut un cert dirigisme ideològic”, apuntava la portava socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.