cultura

Fabra i Coats, centre d'art?

El Consell de la Cultura de Barcelona recomana que l'espai de l'antiga fàbrica Fabra i Coats pugui ser la seu del centre d'art contemporani de la ciutat, enlloc del Canòdrom, en un informe preceptiu de diagnòstic de la situació del sistema públic d'art i de cultura contemporànies. En l'informe s'insta les institucions que abans de res “estableixi una xifra per dotar d'activitat el CAC (que ara per ara només es concreta en el sou del seu director, Moritz Kung), abans de decidir-ne la ubicació”. En tot cas, espais més cèntrics com la Virreina, La Capella i Arts Santa Mònica, podrien també ser aprofitats pel CAC per a projectes específics.

Una de les recomanacions més destacades de l'informe és que la remodelació de la xarxa no signifiqui una pèrdua d'autonomia ni d'identitat per a les institucions implicades. “S'ha de preservar la identitat, que és la font de la nostra riquesa cultural. Necessitem centres amb objectius propis clars i una missió diferenciada. És positiva la separació clara de models i projectes. No convé posar una marca potent per sobre de l'altra, que debilita o en fa desaparèixer una”, diu l'informe.

Respecte a la proposta de la conselleria de Cultura de constituir una societat matriu que agrupi els diversos equipaments que s'ocupen dels discursos de la contemporaneïtat, el Consell de Cultura creu que aquest holding permetria que les institucions de Barcelona no competissin entre si i que podessin competir amb les de fora.

L'informe s'ha elaborat a partir d'una desena d'entrevistes a responsables de la política cultural de la ciutat, així com a directors dels centres d'art contemporani públics i de la Filmoteca de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.