cultura

L'Empúries històrica, reproduïda en còmic

El mercader i l'objecte del desig és el títol del còmic de Carles Roman que narra en caire d'aventures la història de l'Empúries grega i romana. La historieta, de la qual s'han editat 1.500 exemplars, arrenca en època d'August, quan un singular comerciant fenici atraca a Empúries. L'home captivarà els ciutadans de l'antiga Empúries amb un singular objecte –una sandàlia– i els farà créixer el desig de posseir-lo. Al costat dels protagonistes, Fedó i Fabi, Carles Roman –guionista i dibuixant– crea tot un ventall de personatges que viuen a l'antiga Empúries. Com ell mateix explica, en totes les historietes que ha creat amb el jaciment com a escenari, la filosofia que hi ha al darrere no han estat “les lluites i baralles” sinó “la convivència entre cultures”.

Adreçat a un públic eminentment juvenil, el primer còmic editat pel MAC-Empúries es va presentar ahir al mateix museu amb la presència de l'autor, nascut a Portbou i resident a l'Escala; la coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos; l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig; i el director del MAC, Xavier Llovera. Aquest va expressar la voluntat que el còmic sigui l'inici d'una col·lecció que també ajuda a arribar a un públic juvenil que generalment acostuma a visitar menys els museus d'arqueologia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.