cultura

Grans noms a Blanes

El Teatre de Blanes presenta una programació marcada per la qualitat i per la presència de grans èxits de la cartellera teatral

Finalitzada la temporada, el Teatre de Blanes tancarà fins al setembre per reformes

Lluís Soler, Jordi Purtí, Laia Marull, David Selvas, Francesc Orella, Emma Vilarasau, Pere Arquillué i Anna Roig són alguns dels noms principals que ressalten de la nova programació del Teatre de Blanes, marcada per la qualitat i la presència d'alguns dels grans èxits de la cartellera teatral catalana.

Sense anar més lluny, el tret de sortida el donarà l'espectacle Canigó (29 de gener, 19 h), obra que s'ha pogut veure a l'Arxipèlag de Perpinyà, a Salt per Temporada Alta i al TNC. Interpretada per Lluís Soler, es tracta d'una versió teatralitzada basada en el poema èpic de Jacint Verdaguer, que compta amb la sensibilitat musical d'Eduard Iniesta, la creativitat de l'artista Perejaume i l'acurada direcció d'Antonio Calvo.

La programació continuarà amb un altre plat fort de la temporada com és la representació d'Operetta (12 de febrer, 19 h), de Jordi Purtí i interpretada pels banyolins Cor de Teatre. L'obra, que arriba envoltada d'un èxit aclaparador, esdevé una divertida aproximació al món de l'òpera a través de l'humor, adreçada a tots els públics. El teatre donarà pas a la música sofisticada amb la presència d'Anna Roig i l'Ombre de ton chien (25 de febrer, 22 h), els quals presentaran el disc Bigoti vermell, premi ARC 2011 en la categoria de Cançó d'Autor. Després de l'èxit de Je t'aime, es tornen a plantejar noves històries i situacions des d'un punt de vista inconformista banyant-ho amb un to de cançó a la francesa. La versió de Hedda Gabler, dirigida per David Selvas arribarà el 4 de març (22 h). L'obra suposa el retorn als escenaris de Laia Marull després d'anys dedicada al cinema. L'acompanya Francesc Orella. Pel 17 de març (22h) hi ha programada la representació de Dinou, de Ferran Joanmiquel, mereixedora del premi Josep Ametller dels premis Recull. Finalment es podrà veure Qui té por de Virgínia Wolf, (30 de març, 22 h) amb Emma Vilarasau i Pere Arquillué.

Pel que fa a la programació Blanes Escena, destaca el ja tradicional Concert d'Any Nou de la Vella Banda, i Rialles ha programat un total de 5 espectacles: Puig i Fontanals, carters professionals; Gulliver al País de Lil·liput; Els tres porquets, La princesa i el pèsol i La nina del cap pelat.

Tancament per obres

Finalitzada la temporada, el Teatre de Blanes tancarà durant els mesos de març a setembre del 2012 per poder solucionar problemes estructurals que es van detectar arran dels darrers aiguats del passat mes d'octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.