cultura

Cultura redueix entre un 10% i un 15% les aportacions a grans equipaments

El pressupost del departament per al 2012 serà de 301,5 milions d'euros, un 0,3% menys que anterior

Mascarell aposta per la creativitat amb un augment de l'11% d'aquesta partida

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha advertit aquest dijous durant la presentació dels pressupostos del seu departament que aquest no serà un any fàcil. En aquest sentit, ha explicat que hi haurà “una congelació i una disminució de pressupostos de tots els nivells de l'administració i altres fons que han cooperat històricament amb la vida cultural del país”.

El pressupost de 2012 serà de 301,5 milions d'euros, un 0,3% menys que l'any anterior i reduirà les aportacions als grans equipaments com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), l'Auditori, el Mercat de les Flors, el Liceu, el MACBA o el Teatre Lliure. Unes disminucions que oscil·laran entre el 10% i el 15%.

Mascarell ha precisat que enguany es destinaran al TNC 8,3 milions d'euros, un 10% menys que el passat any; al Consorci de l'Auditori i l'Orquestra es farà una aportació 5,5 milions d'euros (10% menys); el Museu d'Art Contemporani rebrà 2,8 milions (un 15% menys); el Consorci del Mercat de les Flors, d'1,2 (un 15% menys); la Fundació Teatre Lliure, 2,1 milions d'euros (un 15% menys); la Fundació Gran Teatre Liceu, 8,1 milions d'euros (un 13% menys) i es farà una aportació de 5,5 milions d'euros al Museu Nacional d'Art de Catalunya (un 15% menys).

També ha indicat que la Biblioteca de Catalunya té un pressupost de 7 milions d'euros i que a penes disminueix perquè gairebé tot és de personal.

Per contra, els comptes del departament aposten per la creativitat, amb un augment d'aquest partida de l'11,7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.