cultura

Salt deixa empremta

Sabíeu que els orígens de Salt es remunten a l'edat mitjana, quan la paraula Saltus designava aquestes terres com a “terreny de cultiu”? I que va ser arran de la desviació del traçat de la Maçana que el perill d'inundacions al barri del Veïnat es va esvair? O que, tradicionalment, durant la festa major es muntaven un o dos envelats al barri de Salt i un envelat al barri del Veïnat?

Aquestes, com tantes altres curiositats històriques i socials, ara es poden descobrir a Salt és el meu poble, un llibre divulgatiu pensat per ser interessant tant per a grans com per a petits. Editat per l'Ajuntament de Salt i Pedra de Toc, el llibre, que es va presentar ahir al consistori saltenc, ha estat escrit per Marina Palmés i Ramon Ripoll i conté il·lustracions de Masferrer.

Els alumnes de primària de la vila, així com les dues biblioteques públiques de Salt, ja fa dies que disposen a les aules d'aquesta obra, de la qual s'han repartit 2.100 exemplars.

El volum està distribuït en nou capítols dedicats a diferents aspectes de Salt, com ara el paisatge natural, la feina ben feta des de l'agricultura fins a la indústria, la cultura o la importància de la cohesió social i el coneixement mutu. A més a més, s'han inclòs, en la part final, imatges il·lustratives de les diferents entitats del poble perquè els alumnes coneguin el teixit associatiu existent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.