cultura

La guerra del Francès, a l'Escala

La historiadora Marina Esteban i Sastre presentarà avui el seu llibre La Guerra del Francès (1808-1814) a l'Escala i el seu entorn (Castelló d'Empúries i Torroella de Montgrí), al Museu de l'Anxova i de la Sal (20 h). La presentació del llibre s'ha fet coincidir amb la inauguració de l'exposició itinerant La Guerra del Francès a les comarques gironines, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, i tots dos actes obriran les activitats de les III Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, que inclouran diverses conferències i visites guiades, fins al 31 de març. La presentació de l'exposició serà a càrrec del vicepresident de la Diputació, Xavier Soy; l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, i el comissari de la mostra, Genís Barnosell, que hi farà una visita guiada.

Dades inèdites

Editat pel Centre d'Estudis Escalencs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i la Diputació de Girona, el llibre de Marina Esteban sobre la guerra del Francès forma part de la col·lecció Monografies Locals, impulsada pel Centre d'Estudis i l'Arxiu Històric de l'Escala. Marina Esteban ha investigat als arxius municipals de Castelló, Torroella i, sobretot, l'Escala, i ha trobat dades inèdites sobre els canvis demogràfics i econòmics que va produir la guerra en aquestes poblacions. En aquella època, l'Escala es va convertir en un port de suport per a Roses, un dels municipis que patien el setge de les tropes franceses. Tot i que no hi ha constància que a l'Escala hi tinguessin lloc enfrontaments directes amb els francesos, en una de les façanes de l'antic port hi ha incrustada una bala de canó amb una inscripció de l'època.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.