cultura

El DJ Raph Dumas és l'autor de la versió de “Parlem català” pel lipdub de Perpinyà

La cançó del cantant Jordi Barre va ser triada per votació popular a Catalunya Nord

Es vol batre el rècord del món de lipdub amb més de sis mil persones el 31 de març a Perpinyà

El DJ més popular de Catalunya Nord, Raph Dumas, acaba de publicar la seva versió del tema Parlem català de Jordi Barre. Aquesta cançó va ser triada per votació popular a Catalunya Nord per a ser la que sonarà en el lipdub que el 31 de març intentarà batre el rècord del món de lipdubs a Perpinyà. El tema ha estat retreballat i modernitzat pel DJ nord-català i el podeu escoltar aquí.

El 31 de març del 2012'enguany els diversos pobles amb llengua pròpia que es troben sota administració francesa realitzaran manifestacions coordinades per a reivindicar una llei que garanteixi drets per les llengües minoritzades a l'estat francès. Alsacians, bascos, bretons, corsos, occitans i catalans ja han anunciat actes i mobilitzacions diverses. A Catalunya Nord la Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes, que agrupa gairebé un centenar d'associacions, organitzarà la gravació d'aquest lipdub amb l'ambició d'aconseguir el rècord mundial de participació, un rècord del món que “ha de palesar la nostra voluntat de garantir la transmissió de la llengua catalana a les futures generacions”. “Tenim un objectiu clar: volem superar de llarg les 6000 persones al carrer per la llengua catalana, el dia 31 de març del 2012 a Perpinyà” afirmen des de la Federació nord-catalana. S'ha obert una pàgina web especial per explicar aquest projecte de rècord del món.

L'actual rècord també és català

Actualment el rècord mundial de lipdub, amb més de 5770 persones, és també català. Es tracta del Lipdub per la independència gravat a Vic, a la comarca de l'Osona. Els realitzadors del de Vic son els encarregats també del de Perpinyà en col·laboració amb la Federació organitzadora. Un altre molt significatiu va ser el Lipdub per la llengua,enregistrat en diversos espais de Barcelona i que va comptar amb la participació de 1.500 persones i de nombrosos personatges coneguts, entre els quals l'actor, periodista i realitzador francès Antoine de Caune.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.