cultura

De Màlaga a Barcelona

L'equatorià Bernardo Laniado-Romero serà el nou director del Museu Picasso barceloní, després d'haver dirigir el museu del pintor a la ciutat andalusa

El nou director s'ha format a Nova York i ha treballat en museus com el Metropolitan

Del Museu Picasso de Màlaga al Museu Picasso de Barcelona. Bernardo Laniado-Romero, que entre el 2004 i el 2009 va dirigir el museu malagueny dedicat al pintor, serà el nou director del Museu Picasso de Barcelona. El comitè d'experts que havia d'escollir el càrrec, va proposar ahir el nom de Laniado-Romero, entre les quinze candidatures que havien quedat finalistes en el concurs internacional convocat per l'Icub municipal, de qui depèn el museu. Laniado-Romero substitueix Pepe Serra, que el novembre passat va ser nomenat director del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Nascut a Guayaquil (Equador) el 1964, Laniado-Romero té una àmplia experiència en gestió i història de l'art. Format a l'Institute of Fine Arts de la Universitat de Nova York, ha treballat al departament de pintura europea del Metropolitan Museum de Nova York, a la Frick Reference Library de Nova York i al Centre Nacional d'Exposicions de Madrid. Va ser coordinador general del projecte del Museu Picasso de Màlaga des del 1998 fins al març del 2001, quan en va ser nomenat director adjunt. El març del 2004 va ser nomenat director de la pinacoteca malaguenya en substitució de Carmen Giménez.

Amb tota seguretat, els membres del comitè que han valorat l'àmplia experiència de Laniado-Romero al Museu Picasso de Màlaga com un factor remarcable a l'hora d'escollir la seva candidatura. Aquest cop el concurs per a la direcció del Museu Picasso ha optat per un perfil amb experiència en l'àmbit de Picasso, i ben relacionat amb la família del pintor. Aquest tret era una de les condicions de les quals havia parlat en alguna ocasió l'anterior director del Picasso, Pepe Serra, respecte a les característiques que havia de tenir el seu successor.

Un cop sabut el nom del nou director del Picasso, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, va assegurar que “el Museu Picasso enceta una nova i il·lusionant etapa amb Laniado-Romero al capdavant”. “Espero que el nou director vinculi encara més la figura de Pablo Picasso a Barcelona i Catalunya. Tindrà tot el suport de l'Ajuntament de Barcelona per desenvolupar el seu projecte cultural al màxim nivell possible”.

El comitè d'experts que ha triat al nou director estava format per Rosa M. Malet, Daniel Giralt-Miracle, Vicent Todolí, Marilyn McCully, Brigitte Léal, Josep Lluís Alay i Llucià Homs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.