cultura

Rock sense lluentons

El Museu del Rock presenta un concurs de creditors un any després d'obrir

Jordi Tardà espera continuar amb normalitat la seva feina
de director
del centre

S'han acabat els temps gloriosos en què el rock omplia les places de braus. De moment, a Arenas de Barcelona no hi ha hagut prou visitants per fer rendible el Museu del Rock, que mostra la col·lecció d'objectes relacionats amb la història del rock propietat de Jordi Tardà.

La Fundació Privada Museu del Rock, que gestiona l'equipament, va anunciar ahir la presentació d'un concurs voluntari de creditors per un deute de 458.000 euros. El concurs ha estat presentat al jutjat mercantil número 4 de Barcelona.

Aquesta nova situació no impedeix que el museu continuï amb les portes obertes a l'espera de buscar nou finançament per respondre als pagament pendents.

Ahir Jordi Tardà, director del centre, es mostrava tranquil. “Jo només sóc el director; ni formo part del patronat de la fundació ni sóc accionista”, va comentar l'especialista en música moderna i un dels grans col·leccionistes sobre el tema.

Tardà va afegir: “Espero que tot continuï amb normalitat. Jo mateix he estat treballant fins aquesta tarda [per ahir] fent el que em pertoca, que és preparar els projectes museístics i artístics.” El Museu del Rock, on també hi ha una botiga d'objectes i un restaurant temàtic on, per exemple, es pot menjar en una taula la base de la qual és una banyera d'Elton John, és va obrir el 31 de maig passat, i, a més de sales especialitzades en els Beatles i els Rolling Stones, té espais dedicats a les exposicions temporals.

Com a element d'atractiu singular, el museu disposa d'un sistema tecnològic avançat mitjançant el qual el visitant pot enregistrar un dels seus temes de rock preferits. Jordi Tardà, a més del seu treball radiofònic en el camp de la música, va impulsar fa anys les subhastes d'objectes de rock en la Fira del Disc i va col·laborar en la creació d'un restaurant temàtic sobre el rock a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.