cultura

Unió de festivals

“Són festivals petits, que volen ser petits, que donen prioritat a l'interès cultural i a la proximitat, que donen a conèixer propostes de qualitat –en molts casos, poc conegudes i arriscades–, i que tenen en compte l'entorn i la població on es realitzen.” Aquestes són les característiques que comparteixen els festivals Aphònica, (Banyoles, 13 a 15 de juliol); Poparb (Arbúcies, 29 i 30 de juny); Festus (Torelló, 29 de juny a 1 de juliol); Invictro (Vic, 14 i 15 de setembre), Faraday (Vilanova i la Geltrú, 29 de juny a 1 de juliol) i Palmfest (l'Hospitalet de l'Infant, 26 a 29 de juliol).

Tots sis festivals han creat A-petit, una plataforma amb la qual volen crear una xarxa cultural repartida pel territori, per “compartir coneixements i problemàtiques, sumar esforços i col·laborar mútuament en diversos aspectes interns”, la qual cosa inclou, per exemple, la coordinació de calendaris. La plataforma A-petit també neix per reivindicar “una major descentralització de la cultura”. Tot i que treballarà sobretot “de cara endins”, no es descarta que, més endavant, la plataforma pugui impulsar accions conjuntes amb més visibilitat pública. També és possible que la plataforma s'ampliï a altres festivals.

La presentació d'A-petit va tenir lloc ahir a la seu de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes. Tarragona és aquest any la capital de la Cultura Catalana i, a més, s'ha fet la presentació coincidint amb la celebració de la primera edició del festival Twinpalm, de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), versió hivernal del Palmfest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.