cultura

Melic del documental

La Mostra Internacional de Documentals, Olot.doc, converteix Olot per setena vegada en la capital d'aquesta disciplina cinematogràfica durant quatre dies

El director de l'Olot.doc, Jordi Teis, reivindica les manifestacions de petit format

La Mostra Internacional de Documentals Olot.doc celebra, del 15 al 18 de març, la seva setena edició gairebé duplicant el nombre de propostes de la programació general i supera els 75 documentals de l'any passat rebuts per ser seleccionats als 120 que s'hi han presentat aquest. La mostra fa un pas endavant després de la consolidació de la participació de tots els centres educatius d'Olot a l'Aula.doc i de la qualitat de les creacions del Local.doc (documentals autòctons). En aquesta ocasió, hi participen 21 documentals, 13 dels quals de la secció general –de diversos països–, 5 del Local.doc i 3 de l'Aula.doc. Hi haurà una trentena de persones vinculades a la producció i realització i direcció dels documentals locals i una dotzena dels generals. El director de l'Olot.doc, Jordi Teis, ha reivindicat les manifestacions de petit format com ara la mostra olotina, que aconsegueixen el que es proposen amb un pressupost molt limitat. I és que l'Olot.doc s'ha convertit en un referent al país en la seva matèria. De fet, ha assolit l'objectiu de ser referent sobre tot el que al llarg de l'any passa arreu en el món del documental. Un dels aspectes més rellevants de la mostra 2012 és la projecció de Nostalgia de la luz, de Patricio Guzmán, que encara no s'ha pogut veure al circuit comercial. Els espectadors podran debatre sobre el documental amb el neuropsiquiatra Jorge Barudo.

Els documentals de la secció general són Al final del túnel, d'Eterio Ortega Sanitllana (Espanya); Puertas al mar, de Nacio García, Inés Grocin, Anxela Igelsias i Carlos Sordo (Palestina, Espanya, EEUU); Odysseus Gambit, d'Àlex Lora (Espanya); Micky Bader, de Frida Kempff (Suècia i Dinamarca); Twinset, d'Amy Rose (Escòcia); Nostalgia de la luz, de patricio Guzmán (França, Xile, Alemanya); Liniers, el tazo simple de las cosas, de Franca González (Argentina); Agnus Dei. Cordero de Dios, d'Alejandra Sánchez (Mèxic); Presunto culpable, de Roberto Hernández i Geoffrey Smith (Mèxic); Jacques Leonard, el payo Chac, de Yago Leonard (Espanya); Thair 2011, de Tamer Ezzat, Ayten Aminin i Amr Salama (Egipte, França); La mujer del eternatuta, d'Adán Aliaga (Espanya, Argentina) i Homes sincronitzats, de Dylan Williams (Regne Unit).

L'Olot.doc presenta quatre documentals: Txaló-Txaló, d'un grup d'alumnes i professores de l'IES La Garrotxa d'Olot; Retrat migratori, de Rafael Tresserras i Rosario Mantero; 440 sota 0º, d'Olga Moreira; Roda, frena, avança, de Jaume Bosquet; i Llarga distància, de Fred Ménier.

El teatre dels Catòlics d'Olot farà les projeccions de la secció general. Les de l'Olot.doc es faran al Teatre Principal i les de l'Aula.doc, als Cines Olot. La presidenta, Anna Roca, ha destacat que aquest any la mostra estrenarà pantalla de cinema.

LA XIFRA

21
documentals presenta
la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc, que arriba a la setena edició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.