cultura

Els castellers no podran exhibir publicitat

Segons un acord de la Coordinadora de Colles Castelleres

Totes les posicions del pom de dalt hauran de dur casc

L'enrenou que es va generar l'any passat en el món casteller quan els Castellers de Vilafranca estudiaven la possibilitat d'incorporar un patrocinador en les seves actuacions, amb emblemes visibles a la roba, queda ara enrere. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va acordar, en una assemblea convocada dissabte a Molins de Rei, “la prohibició d'exhibir ni inserir el nom, marca, logotip i/o denominació de cap producte identificador d'un patrocinador en la indumentària castellera [camisa, pantalons, faixa, mocador i casc, en el seu cas] durant les actuacions de les colles castelleres”. L'acord es va prendre amb 640 vots a favor, 75 abstencions i cap vot en contra. Segons aquest acord, cal assegurar el manteniment de les colles “amb una gestió responsable i sostenible, cercant fórmules de finançament que
no ofereixin una imatge mercantil de les colles,
que no desvirtuïn el caràcter simbòlic del fet casteller i que no afectin la seva participació en les activitats festives tradicionals que li són pròpies”.

D'altra banda, durant l'assemblea també va aconseguir un ampli consens l'acord que estableix l'ús obligatori del casc per a totes les posicions del pom de dalt, amb independència de l'edat, tant en els assajos com en les actuacions. Segons la coordinadora, en són excepció les colles universitàries, “mentre no es realitzi un estudi específic del seu cas”.

La coordinadora també va aprovar el document Els valors socials del fet casteller, que havia estat un dels compromisos adquirits per la junta en l'assemblea de 2011 i que es va anar treballant al llarg de tot l'any mitjançant un procés participatiu amb la implicació de totes les colles. El document consagra valors “com el caràcter obert i inclusiu de les colles o l'amateurisme integral del fet casteller”.

En l'assemblea van participar representants de 48 de les 62 colles que actualment formen la coordinadora. La reunió va servir per fer oficial el canvi en la presidència, que va passar d'Anna Guasch (Colla Jove Xiquets de
Tarragona) a Sergi Valdé (Capgrossos de Mataró), seguint la rotació que s'havia pactat amb l'elecció de la junta actual, que encara el seu darrer any. També es va oficialitzar el relleu en la direcció mèdica i científica de la coordinadora, que ara assumeix Daniel Castillo.

LA XIFRA

48
colles
van estar representades en l'assemblea de la Coordinadora de Colles Caste-lleres de Catalunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.