cultura

Art i pedals

‘Paisatges pedalats' es presentarà demà a la biblioteca pública de Salt

“La bicicleta, aquest curiós vehicle en el qual el motor és el passatger, és el mitjà de transport fet a mida de l'artista”, explica l'escriptor Miquel Berga. I realment, aquest vehicle d'autopropulsió permet al conductor impregnar-se d'allò que l'envolta, d'aquelles sensacions i impressions dels paisatges que ell mateix s'ha guanyat a cop de pedal.

Paisatges pedalats, que es presenta demà a la biblioteca saltenca Iu Bohigas, a la Coma Cros (20 h), és un llibre que recull les sensacions viscudes davant la grandiositat de la natura pels seus dos autors, el pintor, escultor i dibuixant Lluís Mateu (Salt, 1943) i l'advocat, professor i escriptor Antoni Sant (Barcelona, 1957), durant les seves rutes amb bicicleta. Amb una combinació de les aquarel·les de Mateu i els textos de Sant, els dos aficionats ciclistes pretenen transmetre la bellesa dels paisatges de diversos punts de la península i l'Estat francès, que han resseguit amb el seu mitjà de transport preferit: els Picos de Europa, l'Alta Garrotxa, el delta de l'Ebre...

Els autors es van basar en la tècnica, que ja utilitzaven els impressionistes, de plantar la mirada en plein air, per tal d'impregnar-se de les impressions i sensacions i, després de la pedalada, aixecar acta notarial de les vivències.

“És una col·lecció de paisatges viscuts amb el traç que les rodes de la bicicleta han resseguit, de contorns sentits a la pròpia pell perquè han estat suats i pedalats”, explica Miquel Berga, que ha prologat el llibre i el presentarà demà a Salt, i afegeix que les rutes són “lliçons sobre el fet que l'equilibri només s'aconsegueix generant moviment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.