cultura

Plataforma per la Llengua rebutja la sentència contra el català a Barcelona

L'ONG del català ofereix suport a tots els ajuntaments per tal que desenvolupin i apliquin els reglaments d'usos lingüístics

L'associació qualifica de “molt greu” la suspensió

Absolut rebuig de Plataforma per la Llengua a la decisió del Tribunal Suprem de ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspenia de forma cautelar sis articles referents a l'ús de la llengua catalana del reglament de l'Ajuntament de Barcelona, on s'estableix l'ús preferent del català a l'administració municipal.

Plataforma considera “molt greu” aquest fet, malgrat que des del govern municipal s'hagi deixat clar que la suspensió no afectarà en la pràctica del dia a dia ni en la relació amb la ciutadania, i demana al consistori que continuï aplicant els seu reglament. Aquesta petició també l'ha traslladat a l'Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis que els ha exigit implicació per tal que els reglaments d'usos lingüístics dels ens locals s'apliquin tal i com estan redactats.

Per la seva part, L'ONG del català ha ofert suport i assessorament als ajuntaments de Catalunya que no tenen reglament d'usos lingüístics perquè el desenvolupin el més aviat possible, i als ajuntaments que sí que el tenen ja, els ha demanat que l'apliquin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.