cultura

El Pin i Soler parla d'amor

Berta Noy guanya el premi de novel·la amb una obra que reflexiona sobre la importància del primer amor

La d'enguany ha estat una edició escapçada, perquè només s'han convocat tres premis

Fins on pot arribar l'ombra del primer amor? Pot arrossegar-ho tot com un riu que es desborda? Només s'estima de veritat una sola vegada? Són algunes de les preguntes que planen en l'obra Llocs que no surten als mapes, guanyadora del premi Pin i Soler de novel·la, dotat amb 21.000 euros i que es va entregar ahir al saló de plens de Tarragona. L'autora és Berta Noy (Barcelona, 1970), que ja ha guanyat diversos premis de poesia, el premi de narrativa Abraxas (1988) i el premi Mecanoscrit de contes i narracions.

Llocs que no surten als mapes pren com a punt de partida una mort. Al funeral del seu amant, la Clàudia recorda com va conèixer l'Eliott, més de vint anys enrere, sent ella una adolescent. Malgrat la diferència d'edat que els separava, la Clàudia i l'Eliott es van veure arrossegats per una passió tan intensa com destructiva. Quan dues dècades després es retroben per casualitat, la Clàudia viu una vida feliç amb un altre home. I aquí és on pren mides a l'ombra del seu primer amor.

Per primera vegada l'acte d'entrega dels premis Ciutat de Tarragona s'organitza a l'abril, en el marc dels actes de Sant Jordi, i no al novembre, tal com era habitual. A més, la d'enguany ha estat una edició escapçada, perquè només es van entregar dos guardons més: el Vidal i Alcover de traducció, que ha estat per al projecte de traducció de l'obra I viceré (Els virreis), de Federico de Roberto, a càrrec de l'escriptor i lingüista Pau Vidal, del Masnou (el Maresme), i el premi Tinet de narrativa curta per internet, que s'ha endut l'obra Ous ferrats, del vallenc Xavi Ballester. La resta de guardons (assaig, poesia i cultura popular) han quedat enguany suprimits per falta de pressupost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.