cultura

‘Secret sota greda' arrasa a la ciutat dels volcans

L'autor, Miquel Casas, diu que potser es farà una segona edició d'aquesta novel·la negra ambientada a Olot, i n'anuncia la continuació

Moltes entitats venen llibres i roses al centre

L'enterramorts olotí Miquel Casas va ser el gran triomfador del Sant Jordi d'Olot amb la seva primera novel·la, Secret sota greda. Es va esgotar a les llibreries de la capital garrotxina i ell mateix va deixar anar que potser se n'haurà de fer una segona edició i que té la intenció d'escriure'n la continuació. També va tenir molt d'èxit el número 15 de la col·lecció de la faràndula, La Cabanya, el país petit, de Tavi Algueró i Josep Reixach, editat per Òmnium i l'Institut de Cultura. A Olot, es va seguir el mateix rànquing d'arreu pel que fa als autors d'àmbit més general.

La ciutat va ser tota una festa de la cultura, del país i sobretot de les entitats i de la gent, que va sortir en massa al carrer per celebrar Sant Jordi. Per la coincidència amb el mercat setmanal, les parades de llibres i roses no estaven al Firal sinó que es van repartir a l'eix que va des del davant de Sant Esteve, fins a la plaça Major i a la de la Pia Almoina. Van destacar, per originals, les parades de roses de formats artístics i realitzades amb material divers. També les creades amb xocolata, com les del Cacau i les de la pastisseria Ferrer, i les realitzades amb sabó i cera. Van ser punts d'obligada visita les principals llibreries, el Drac, Dòria i Can Sala, la majoria amb parades al carrer. A banda, i com ja és habitual, alumnes de la majoria de centres docents van fer parada per recaptar fons per motius diversos. I alguns partits i grups polítics, majoritàriament els independentistes, van aprofitar per fer sentir la seva veu. Les monges de la Providència van vendre llibres de segona mà per recollir fons per a les missions. Ràdio Olot i Olot Televisió emetien a peu de carrer i les escoles i instituts van fer actes diversos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.