cultura

El podi del FAD

La institució lliurarà demà les seves medalles, un guardó històric que aquest any distingeix Colita, Josep Ramoneda i Diane Pernet

Javier de las Muelas ha dissenyat una nova copa per
a la Copoteca
de l'entitat

El Foment de les Arts i del Disseny (FAD) celebrarà demà dijous la seva assemblea general de socis, en el decurs de la qual es lliuraran les medalles de la institució, que aquest any recolliran la fotògrafa Colita, el filòsof i periodista Josep Ramoneda, la Fàbrica Moritz, els Premis Compasso d'Oro ADI, la dissenyadora i guru de la moda Diane Pernet i la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Tots els medallistes rebran un disseny de Martín Azúa, que va ser creat l'any 2007. Les medalles del FAD tenen molt pes i molta història. Es tracta d'un guardó que des del 1928 distingeix, any rere any, la tasca i la trajectòria de personatges, projectes i institucions per una labor global o una trajectòria vital sòlida i continuada en algun dels diversos terrenys que integren el conjunt de les arts.

Demà dijous serà un dia intens al FAD. També en el marc de l'assemblea general de socis es farà un brindis especial amb una copa que per a aquesta edició ha estat creada per l'empresari i cocktailman Javier de las Muelas. És una nova copa que passarà a formar part de la Copoteca del FAD. Cada any, des del 1917, aquesta col·lecció de copes es beneficia de la donació desinteressada d'una peça nova creada per un artista, dissenyador o artesà d'anomenada.

La junta, presidida per Miquel Espinet, farà balanç del darrer any de gestió de l'organisme i presentarà l'informe que detalla els projectes fets i en curs, amb especial atenció al Fadfest, el festival del disseny de Barcelona que començarà el 26 de juny vinent. Els socis assistents rebran La col xina del Raval, una obra gràfica de Maria Espeus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.