cultura

Ferran Mascarell a Perpinyà pels premis literaris de la Nit de Sant Jordi

ls premis literaris de la Nit de Sant Jordi a la Catalunya del Nord s'entregaran el 30 d'abril a la capella dels Dominics de Perpinyà

La Usap ha anunciat la presència a l'acte cultural català de quatre jugadors del primer equip

El conseller de cultura del govern de Catalunya, Ferran Mascarell, representarà la Generalitat als premis literaris catalans de Perpinyà. Del Consell Regional del Llenguadoc Rosselló hi haurà el vicepresident Marcel Mateu, que representarà també el Consell General dels Pirineus Orientals. El batlle de Perpinyà Jean-Marc Pujol serà present a l'aperitiu i serà representat al sopar per Jaume Roure, vicepresident de l'Aglomeració Perpinyà Mediterrània. A l'aperitiu, també ha anunciat la seva presència la presidenta del Consell General Hermeline Malherbe. L'equip de rugbi de la Usap ha anunciat la presència en aquest acte cultural català de quatre jugadors del primer equip.

L'entitat organitzadora dels premis literaris de la Nit de Sant Jordi a Perpinyà és Òmnium Catalunya Nord. Com a novetat, aquest any els premis incorporen el Premi Presència de periodisme, dotat amb 300 euros per la Casa de la Generalitat de Perpinyà, a un reportatge escrit en relació directa amb la Catalunya del Nord. Els altres premis son el Premi Catalunya Nord, dotat amb 3 mil euros per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC); els Premis Joves Escriptors, de 1.500 euros, aportats pel Consell General dels Pirineus Oriental; el Premi Francesc Català de poesia dotat amb 900 euros per Òmnium Cultural Nacional; el Premi Narració per a Infants, dotat amb 800 euros per l'Ajuntament de Perpinyà, i el Premi Ramon Juncosa d'assaig i biografia, dotat amb 3 000 euros per la Casa de la Generalitat.

La Nit serà presentada i conduïda per en Pere Manzanares de Ràdio Arrels i el cantautor Miquel Pujadó animarà la vetllada. La Nit de Sant Jordi i els seus premis literaris arriben enguany a l'edició vint-i-tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.