cultura

Atorguen les beques Eiximenis

El Patronat Francesc Eiximenis, organisme autònom de la Diputació de Girona, va fer públics ahir els projectes de recerca guanyadors de les beques d'investigació que ha convocat aquest any. Els premiats són Lluís Sales, en la categoria de ciències socials i humanes, amb el projecte La difusió del crèdit privat a llarg termini: els violaris i els censals morts al nord-est català. El cas de la baronia de Llagostera, 1330-1400, i Esteve Llop, en la modalitat de ciències naturals, amb el projecte Estudi de la qualitat ambiental de les fagedes del Ripollès: aplicació dels líquens com a bioindicadors. El treball de Llop permetrà estudiar els microsistemes liquènics com a indicadors de la qualitat ambiental, mentre que el de Sales mirarà de descriure el tipus de relacions comercials que es van establir el segle XIV a les viles del nord de la plana selvatana.

Cadascuna de les beques està dotada amb 4.500 euros, que es reparteixen en dues meitats. La primera s'entregarà una vegada aprovada la resolució del premi, i la segona meitat s'entregarà als guanyadors després que acabin el projecte i una vegada se n'hagi determinat la qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.