cultura

El Picasso i el CCCB aspiren als premis FAD

El nou centre de recerca i estudis picassians, annex al Museu Picasso de Barcelona i dissenyat per Jordi Garcés, és una de les 36 obres finalistes dels premis FAD d'arquitectura, que es lliuraran el 12 de juliol en el marc del festival Fadfest. L'edifici envidrat de la plaça Jaume Sabartés ha estat lloat pel jurat per “la seva clara voluntat de vocació pública”. En el mateix apartat d'arquitectura, també aspira al premi FAD una altra infraestructura cultural inaugurada l'any passat a Barcelona: la remodelació de l'Antic Teatre del Centre de Cultura Contemporània (CCCB), d'Elías Torres Tur, en aquest cas “per l'eficient recuperació de la funcionalitat per a l'entitat que el programa”.

Altres finalistes són el complex La Pallaresa, a Santa Coloma de Gramenet; un edifici d'habitatges a Bilbao de l'estudi de Carlos Ferrater; l'escola La Bòbila, a Cambrils, de BAAS i Jordi Badia, i les Agulles de Torre-sana, a Terrassa, del desaparegut Manuel Solà-Morales.

En altres apartats dels premis FAD, els aspirants són el projecte de restauració paisatgística al cap de Creus, de Martí Franch; la intervenció al jaciment romà de Iesso, de Toni Gironès, i la remodelació del passeig de Sant Joan, entre Tetuan i Arc de Triomf, a Barcelona, de Lola Domènech.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.