cultura

Els músics s'aglutinen en una Acadèmia

Els músics van sortir malparats en la constitució del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca). Un altre cop es desestimava la presència d'un músic en un òrgan que havia de potenciar la cultura, tot i que Unió de Músics havia estat una de les impulsores d'aquesta institució independent. Fa quatre anys, paral·lelament a la formació de l'Acadèmica de Cinema de Catalunya, també es va parlar d'aglutinar l'esforç dels músics per ser una veu que ajudés a regular el sector. Ara es desbloqueja. L'objectiu és dignificar un treball professional, històricament poc reconegut.

Ahir, el president de la futura Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, va comparèixer davant la Comissió de la Cultura i de la Llengua del Parlament. La seva intenció és que els grups del Parlament donessin suport a aquesta activitat: “Venim més a oferir que no pas a demanar”, aclaria. La presentació oficial de l'Acadèmia serà al Mercat de Música Viva de Vic, aquest mes de setembre. La seva activitat formal començarà el 2013.

Els estatuts de l'Acadèmia exposen com a objectius principals dignificar el sector musical i obtenir el reconeixement professional i social, afavorir la cohesió, difondre les seves activitats i promocionar la música feta a Catalunya i afavorir-ne la difusió. Una de les principals activitats de l'Acadèmia serà l'organització dels premis de la Música, amb els quals es reconeixerà anualment els professionals més destacats en cadascuna de les seves especialitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.